eng
nl
pijnkop
neeltje neeltje

Ik heb het vier keer mee gemaakt!

Een aantal jaren geleden zag ik een filmpje van een vrouw die lachend en stralend een kind ter wereld bracht...natuurlijk en zonder pijn! Met het zien van dit beeld besloot ik “zo ga ik het doen” en toen wij in blijde verwachting waren ben ik mij gaan verdiepen in deze manier van bevallen.

De bevallingstechniek heb ik eigen gemaakt en gereconstrueerd. Ik deed het helemaal alleen (omdat men dit niet kende hier in Nederland) en mijn man steunde mij.
Ik trainde mezelf onder anderen door het luisteren van een zelf geschreven tekst, die gericht is op een goede, natuurlijke bevalling.
Zo leerde ik mezelf te focussen op wat ik wilde vanuit mogelijkheden, psychologisch gezien, zodat het een fijne ervaring zou worden. Ik hield mij voornamelijk bezig met wat in mijn ogen een ideale bevalling zou zijn.
Tijdens de geboorte zorgde ik steeds voor ontspanning in mijn hele lichaam, een ontspannen kaak en voldoende water in mijn mond. Ook bleef ik in beweging. Mijn hart ging rustiger kloppen en ik voelde mij goed! Na iedere bevalling moest ik gehecht worden, ook daarbij heb ik geen pijn gevoeld.
De eerste ervaring was bij de geboorte van onze zoon, in januari 2007. Hij werd geboren in het ziekenhuis. De bevalling verliep heel snel en voorspoedig, zeker voor een eerste kindje. 

In juni 2008 werd onze dochter thuis geboren, ook die keer was het een goede ervaring en geheel zonder pijn! De bevalling ging zo snel en gemakkelijk; Zij werd in twee uur tijd geboren.

Eind december 2009 is een derde kleine geboren.
Ik wilde de baby graag zelf aanpakken, dat is gelukt!
Voor deze bevalling richtte ik mij vooral op mijn lichaam.
Zo had ik een zin in de tekst, die ik tijdens de zwangerschap luisterde als volgt: 
“Ik hoef alleen maar naar mijn lichaam te luisteren"
Tijdens de bevalling was het vooral deze zin die vaak door mij heen ging.
Zo ging het!
Het ging als vanzelf. Ik volgde dus wat mijn lichaam mij aangaf.
Ik heb slechts wat kracht mee gegeven en niet hoeven persen.
Het was een natuurlijke bevalling, vanuit rust en ontspanning en mijn lijf deed het werk.

Ons vierde wonder werd geboren in mei 2012. Een dochter.
Het was precies om 00.00u en ik heb die nacht steeds met een lichtje gekeken naar haar, omdat ik maar niet kon geloven dat zij er al was. “Vlot en gemakkelijk” was mijn focus….zo ging het.
De endorfine, die zorgt voor verdoving, kon ik bij elke bevalling letterlijk in mijn lijf voelen.
Daardoor heb ik geen pijn gevoeld. Kennelijk kan ons lichaam zo goed functioneren dat pijn niet noodzakelijk is. Ik realiseer mij dat het spraakmakend is wat ik zeg;
‘Bevallen doet immers pijn en pijn heeft een functie’ zo hoor je vaak.
Mijn ervaring is anders! Ik vertel je er graag meer over, dus neem gerust contact met me op.

Zo werd mijn wens geboren andere vrouwen deelgenoot te maken van deze wonderlijke manier van bevallen. Wonderbaar is nu mijn bedrijf waaraan ik met plezier veel tijd en aandacht besteed!foto