eng
nl

Ervaring - Video
“Ervaringsverhalen"

Hieronder een greep uit de vele ervaringsverhalen van cliënten die ik begeleid heb.
~~~~
“Schat aan informatie en kennis"

"De gevolgde sessies bij Neeltje hebben ons veel energie en informatie gegeven!!
Door het gevolgde begeleidingstraject bij Neeltje waren we mentaal en praktisch erg goed voorbereid op de bevalling en konden we daardoor de bevalling mentaal goed doorstaan.

Er wordt tijdens het begeleidingstraject op een erg concrete en persoonlijke manier naar handvatten gezocht, die vervolgens worden samengevat in een tekst, om zo jezelf tijdens de bevalling te kunnen ontspannen en motiveren, wat bevorderlijk is voor je bevalling en je houvast geeft gedurende de bevalling. Daarnaast leer je je lichaam te beinvloeden om zo de pijn op een natuurlijke manier te verminderen.

Daarnaast kregen we gedurende het traject allerhande informatie over de bevalling en de kraamtijd. Deze informatie is heel erg fijn om te krijgen als je nog nooit een bevalling en kraamtijd hebt meegemaakt.

Maar ook bij een tweede kindje kunnen we ons voorstellen dat de schat aan informatie en kennis die Neeltje over zwangerschap, bevalling en kraamtijd bezit en de aangereikte manier waarop je met deze periode in je leven kunt omgaan, erg bruikbaar is. Dit traject is hierdoor een voorbereiding die volledig op maat is!

Neeltje was een grote en hele fijne steun tijdens onze zwangerschap en kraamtijd!
Wij kunnen iedereen die zich gedegen wil voorbereiden dit traject aanbevelen!

Lieve groetjes,
Stefan & Judith en de kleine Julian"
~~~~
“Neeltje nam echt de tijd voor ons"

"Vanaf de eerste keer dat we met Neeltje afspraken kregen we gelijk een stuk meer rust over bevallen. Wij geloofde bijna niet meer dat het een feest kon zijn na alle negatieven bevallingsverhalen.

Neeltje bemoedigde ons en vertelde ons dat dit helemaal niet hoeft. Ze heeft ons geleerd en bemoedigd om in de rust te blijven en we kregen hierdoor veel meer vertrouwen in een prettige bevalling. Neeltje nam echt de tijd voor ons en had een luisterend oor naar hoe wij over dingen dachten. We hebben samen een prachtige bevallingstekst gemaakt. Gedurende de zwangerschap hebben we die vaak beluisterd. Dit veroorzaakte bij ons regelmatig tranen bij het luisteren. Uiteindelijk is de bevalling ook werkelijk vlot en goed verlopen.

Het was echt een feest!"

Liefs, Jeroen en Eline
~~~~
“Zo blij... en dat voor de 4e keer!"

Tijdens het weeën opvangen veel heb gehad aan een zitbal. Het haalt best wel wat spanning van je bekkenbodem weg, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Wat ik wel leuk vindt om te vermelden is dat ik lolly's heb gebruikt voor het aanmaken van water in mijn mond. Je moet natuurlijk niet misselijk zijn! Verder ben ik tijdens de bevalling regelmatig gaan lopen. Dat hield de weeën gaande en hielp ook ontspannen. Uiteraard is het voor iedereen weer anders waar je je prettig bij voelt, maar wie weet brengt het iemand op ideeën.

Ineens kreeg ik tijdens een wee persdrang! Toen begon ik in paniek te raken, want dat kon niet. Ik had amper weeën gehad en het was nog lang niet pijnlijk genoeg in vergelijking met mijn eerdere bevallingen. Eerst wilde ik het nog afwachten, maar bij de volgende wee moest ik echt de persdrang gaan tegen houden. Ik dacht: dit gaat niet goed! Ik heb misschien maar 4 cm ontsluiting. Dit kan helemaal niet. Ik sommeerde mijn man de verloskundige te bellen, maar dat wilde hij eigenlijk nog niet doen. Hij had bij mij geen verandering gezien en dacht dat het allemaal wel meeviel. Toen maar vrij direct aangegeven dat hij echt moest bellen omdat ik de persdrang bijna niet meer tegen kon houden. Binnen 5 min stond de verloskundige op de stoep. En wat bleek: 10 cm ontsluiting! Ze heeft toen nog wel mijn vliezen gebroken. En daarna is Ellemieke in 3 persweeën geboren.

Ik heb nog nooit zo fris en fruitig op mijn bevallingsfoto's gestaan. Mensen zeiden het ook al: Dat zijn toch niet echt foto's van een vrouw die pijn geleden heeft. En dat klopt inderdaad ook Jee Wat een geweldige en mooie bevalling. Zonder al te veel pijn. De woorden die ik tijdens mijn zwangerschap en bevalling in mijn hoofd had waren: Rustig en ontspannen. En zo is mijn bevalling dus ook precies verlopen.

Neeltje ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben dat ik zo'n bevalling heb mogen meemaken. En dat voor de 4e keer!
Maar ook heeft de bevallingstekst bijgedragen aan een ontspannen zwangerschap. Tot aan de bevalling was mijn bloeddruk 110/70. Zo laag is dit aan het einde van mijn zwangerschap nog nooit geweest.

Dank je wel!!!

groetjes Martine
~~~~
“Ik vind het een zwangerschapsminimale!!!"

"Hallo Hallo!

Nou zoveel te vertellen!
Allereerst 15 dec is ons kleine meisje geboren, de bevalling was 2.5 uur van A tot Z en niet geheel pijnloos maar met jou tips helemaal draagbaar en zeker ook te doen.
...........
Een maal in de auto was ik gewend aan het gevoel en kon ik alles ontspannen opvangen, inmiddels elke minuut, ik was zen en rustig en idd geen pijn dan!
Ik heb echt zooooveeel geleerd bij jou!

Dus 1000-maal dank.

Keep up the good work en iedere zwangere nicht, vriendin, kennis zal ingelicht worden over wonderbaar!!!
Ik vind het een zwangerschapsminimale!!!

Angelique, Sergio en natuurlijk ook Estelle"
~~~~
“ Met meer zekerheid de bevalling in"

Onze ervaring met Wonderbaar was een heel prettige. Van te voren zijn de gesprekken heel ontspannen en open. Neeltje stelt je direct op je gemak en is superenthousiast over haar werk, passie en gezin. Je kan haar ook altijd benaderen indien er tussendoor vragen of opmerkingen zijn.
De tekst de ik opnam voelde heel prettig en eigen. Tijdens mijn verlof heb ik de tekst geluisterd voordat ik ging slapen of als ik er behoefte aan had. Het geeft je een kalm gevoel, zodat je met meer zekerheid de bevalling ingaat. Je weet op de een of andere manier dat je het kan en wat je kan doen als het even teveel wordt.
Ik heb een redelijke normale bevalling gehad in het ziekenhuis en door de voorbereiding met Neeltje, kon ik het mentaal goed aan. Onze dochter is heel sterk ter wereld gekomen en doet het heel goed, ze huilt bijna niet en is heel ontspannen en tevreden! ”
~~~~
“Geweldige bevalling"

Op 8 december ben ik bevallen van Bibi Julia Saakje. Het was een geweldige bevalling! De verloskundige stond perplex en zei dat ze dit nog niet eerder had meegemaakt. En dan doelde ze op de kracht waarmee ik de weeën opving. Na de bevalling vroeg ze hoe het ging en ik riep bijna: "Oh dit was leuk" Ze schoot in de lach, want ze had al veel reacties gehoord, maar deze nog niet.

Neeltje bedankt! Bedankt dat je het pijnloos bevallen promoot, bekend maakt en mogelijk maakt. Ik heb er veel aan gehad. Ik kon nu aan de kracht kant van de pijn blijven en ik ervoer geestelijk geen pijn. Ik merkte wel dat mijn lijf een zware prestatie leverde. In anderhalf uur was Bibi geboren. Ik raad iedereen aan de cursus ook te volgen!

Lieve groet,
Ilse
~~~~- TOP - ~~~~